Website onderhoud

Regelmatig onderhoud houdt je website up-to-date en veilig

Je website is zorgvuldig gebouwd, uitvoerig getest en vervolgens online gezet. En als het goed is beantwoordt je site na oplevering precies aan jouw wensen. Er zijn maatregelen getroffen om ongenode gasten buiten de deur te houden en het ziet er naar uit dat je een prachtig instrument in handen hebt gekregen om je online activiteiten te ontplooien.

 

Toch is het niet vanzelfsprekend dat dit zo blijft. Er liggen voortdurend risico’s in cyberspace op de loer die roet in het eten kunnen gooien en er voor kunnen zorgen dat je website storingen gaat vertonen of in het ergste geval offline raakt.

 

Om een dergelijk scenario te voorkomen is het belangrijk om regelmatig achter de schermen te controleren of alles nog goed functioneert en maatregelen te treffen als dat niet zo is. Zo zullen o.a voor geïnstalleerde thema’s en plugins regelmatig updates moeten worden uitgevoerd om deze up-to-date te houden en is het tevens raadzaam om regelmatig een backup te maken van de gehele website inclusief de achterliggende database en deze op een veilige plaats te bewaren.

 

Dit laatste lijkt misschien wat ‘overdone’ maar het kan bij problemen het verschil maken tussen enerzijds het binnen enkele minuten terugplaatsen van de website op de server en anderzijds het opnieuw laten ontwikkelen van verloren gegane delen van de website en accepteren dat bepaalde informatie voorgoed verloren is gegaan.

 

Ik kan het regelmatig onderhoud aan je website voor je verzorgen tegen een aantrekkelijk tarief.

Gratis adviesgesprek

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden voor jouw website?
Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.