Zelf je website bouwen is met WordPress heel goed mogelijk. Op dit moment is ruim 30% van alle websites op internet gebouwd met dit systeem. WordPress is open source en je kunt het dus gratis gebruiken. Let er dan wel op dat je kiest voor de versie van WordPress die je zelf of via een abonnement bij een hostingsbedrijf kunt hosten. Veel hostingsbedrijven bieden hulp bij het installeren van WordPress op jouw domein. Als je de installatie helemaal zelf wilt uitvoeren dan kun je WordPress ook downloaden vanaf de website www.wordpress.org. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je WordPress wilt installeren in een testomgeving voor het ontwikkelen van je website. In deze blog lees je hoe je een testomgeving voor WordPress kunt opzetten op je eigen pc.

 

Extra functionaliteiten met plugins

Een groot voordeel van WordPress is dat er heel veel goede plugins beschikbaar zijn om je website uit te breiden met functionaliteiten die standaard niet aanwezig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld plugins voor het toevoegen van een contactformulier, een afsprakenplanner of voor het opzetten van een webwinkel. Let bij het kiezen van plugins wel altijd op of deze geschikt zijn voor de versie van WordPress die door jouw website wordt gebruikt en of de plugin recent is bijgewerkt. Veel plugins zijn gratis maar er zijn ook plugins waarvoor je een kleine bijdrage betaalt om deze te kunnen gebruiken. Deze premium plugins beschikken dan vaak over nog wat extra functionaliteiten t.o.v. de gratis versie.

De meeste plugins kun je direct in WordPress vanuit de plugin directory downloaden. Daarnaast kun je plugins ook installeren vanuit een .zip bestand.

 

Basiscursus WordPress

Ontdek hoe ook jij een professionele website kunt bouwen
(incl. gratis gebruik van het DIVI pakket t.w.v. $89,-)

De plugin directory in WordPress

Het thema voor de ‘Look and feel’ van je site

Een ander zeer belangrijk onderdeel van je website is de keuze van het thema. Daarmee bepaal je immers de ‘look and feel’ van je website. Ook voor de thema’s geldt dat er zowel gratis als betaalde versies verkrijgbaar zijn en veel themas zijn direct vanuit de themes directory in WordPress te downloaden. Daarnaast zijn ook veel (betaalde) thema’s te vinden op de website van Themeforest. Het aanbod aan thema’s is zo groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet als je op zoek gaat naar een thema dat bij jou past.

Het kiezen van een geschikt thema is vaak een lastige bezigheid omdat de getoonde voorbeelden meestal zijn ingericht met dummycontent die gewijzigd zal gaan worden zodra jij het thema gaat inrichten voor jouw website. De ervaring leert dat er dan vaak niet zo veel van de uitstraling zoals in het getoonde voorbeeld over blijft.

De Thema directory in WordPress

Basiscursus WordPress

Ontdek hoe ook jij een professionele website kunt bouwen
(incl. gratis gebruik van het DIVI pakket t.w.v. $89,-)

Divi als totaalpakket voor je site

Als je er voor kiest om voor je website gebruik te maken van het Divi pakket van Elegant Themes dan beschik je daarmee in één keer over een aantal krachtige tools voor het bouwen van je site. Niet alleen heb je dan de beschikking over een groot aantal zeer mooie thema’s voor je site maar je krijgt ook direct een krachtige editor waarmee je zowel in de back end als in de front end van je website de pagina’s, berichten en andere content op een zeer intuitieve en gebruiksvriendelijke manier kunt opbouwen of wijzigen. Met Divi kun je jouw website dus helemaal naar je eigen hand vormgeven en inrichten zonder kennis van programmeercode of dergelijke.

De Divi builder

Basiscursus WordPress

Wil jij ook een mooie WordPress website met een professionele uitstraling die je zelf kunt bouwen en onderhouden? Schrijf je dan nu in voor de Basiscursus WordPress. Je leert dan op een leuke en effectieve manier je eigen website bouwen en ontvangt bovendien het gebruik van het Divi pakket ter waarde van $89,- gratis.

Over de auteur:

Edwin Kooijman

Edwin coacht ondernemers bij het zelf bouwen van hun website en daarnaast bouwt hij ook zelf websites voor (startende) ondernemers.

het is zijn missie om jouw als (startende) ondernemer te helpen bij het realiseren van jouw droom. Hij vertelt je stap voor stap in duidelijke 'Jip en Janneke taal' wat je moet weten waardoor je geen specialistische vakkennis nodig hebt. Natuurlijk voldoet jouw website bij oplevering of ingebruikname aan de wet en regelgeving van de AVG.

Wil jij ook snel op weg worden geholpen in WordPress met veel praktische tips en wil jij leren hoe jij zelf in korte tijd een super toffe en flexibele website voor je eigen bedrijf kunt neerzetten? Neem dan geheel vrijblijvend CONTACT op met Edwin voor meer informatie.

Deel mij op social media